logotyp

Om SvedjekojanFöretaget Svedjekojan ägs och drivs av mig, Caisa Ohlsson, sedan år 2001. Jag ansvarar för driften av företaget och arbetet med kundkontakter, marknadsföring och försäljning av företagets produkter. Svedjekojans anläggning är besiktad och godkänd av länsstyrelsen vid varje kontroll. Jag har en livslång erfarenhet av hundar och mitt arbete har sedan ungdomsåren kretsat kring hundar. Jag har tidigare varit engagerad i brukshundklubben där jag bl.a jobbde som instruktör, tävlade och dresserade hundar.

 

Jobbar idag heltid med dom 60 Alaskan Husky som finns på Husky Farmen.

Försöker hinna med någon tävling i draghundssporten också.

 

2005 genomförde jag och min man Ulf samt min dotter Erika, Grönt Kort utbildning som gett oss ytterligare kunskap kring bl.a tävling, sportmanship, utfodring och omvårdnad av hundar. 

 

 

Boss och mamma Agona Fotograf: Sven NordstedtPå hösten jagar jag framförallt älg med min trogna följeslagare Boss (blandras mellan Jämthund och Norsk Gråhund) Boss är en trevlig kille, utomordentlig ståndhund. Hösten 2009 sköt jag 2 kalvar för honom. Han har även visat sig vara en duktig spårhund, han hittade bl.a en 12-taggare hösten 2009. Denna säsong hösten 2011 har min man och jag skjutit flera älgar för Boss och han är i fin form. Boss fyllde 11 år i december 2016 och vi sköt flera älgar för honom under höstens jakt 2016, jag sköt en fin älgkalv efter ett kanonjobb av Boss som ett fint avslut på jaktsäsongen 2016.

 

Agona har varit en mycket duktig eftersökshund, vi har tillsammans spårat fram till många älgar både skadeskjutna och trafikskadade! Agona finns tyvärr inte längre kvar hos oss efter akut sjukdom hösten 2010. Totalt har jag skjutit drygt 20 älgar, den största en 10-taggare i september 2007. Hösten 2014 har Boss haft igång älg på ståndskall/gångstånd nästan alla släpp, udda 10-taggare fälld i september för honom. Fortfarande är Boss i fullgod form trots sina snart 10 år och denna höst 2015 har han verkligen visat sin goda form med endast ett släpp utan älgkontakt.

 

Zebb och pappa BossMin Zebb efter Boss (blandras mellan Gråhund/Jämthund) och Tilda (blandras mellan Gråhund/Norrbottenspets) Hösten 2012 har han visat att han hittar älg och skäller så vi jobbar vidare med honom. Zebb har i oktober 2014 flyttat till sin nya familj i Nederländerna. 

 

 

 

 

 

Ozzy

 

Våran nykomling sommaren 2011  Jämthunden Nordmannens Socrates som vi döpt till Ozzy. En kille som vi hoppas ska bli en god jaktkamrat på älg fr.o.m säsongen 2012. Ozzy är i full träning nu under hösten 2012 och har skällt på älg men mycket återstår innan han är klar.

 

Ozzy vuxen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ozzy är nu vuxen och vi har skjutit hans första älg på ståndskall i november 2012, verkar bli en duktig kille! Hösten 2014 har Ozzy gått som tåget, 1 kalv skjuten på ståndskall. Denna höst 2015 har Ozzy jobbat länge med alla sina älgkontakter och har vid varje släpp haft älg/älgar på ståndskall/gångstånd.

R.I.P Ozzy vi fick 4 jaktsäsonger tillsammans men sjukdom satte stopp för fler så Ozzy somnade in i augusti 2016.

 

Våran nykomling på jaktsidan är Timmerkojas Bore som kom hem till oss 16 augusti 2016 från Kristianstad i Norge

.BORE

Nyheter

 

 

Vintern är tillbaka

Vintern är tillbaka med fullbokade dagar och mängder av trevliga gäster från hela världen, vi har ett fantastiskt...

 

2017-02-24    Läs hela inläggetEget hundspann på turen

Jesse Huberts från Nederländerna kör eget hundspann 16 januari...

 

2017-01-18    Läs hela inläggetHundspann är livet

...

 

2017-01-09    Läs hela inlägget 

 

Facebook

 

Dela

 

 Webbyrå: DesignbankLogin